Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g portionsbitar gösfilé eller hälléfile
½ tsk salt
1 msk olja
2 skivade gula lökar
4 hackade vitlöksklyftor
1 citron, finstrimlat skal
dl vitvinsvinäger
1½ vatten
2 tsk mald koriander
2 tsk mald kummin
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 lagerblad
4 kryddpepparkorn
4 kryddnejlikor
1 krm peppar
½ tsk socker
3 dl långkornigt ris
2 kanelstänger
3 kardemummakapslar
½ tsk gurkmeja
6 dl vatten
½ tsk salt
1 dl russin
1 msk smör eller margarin
1 krm socker
Gör så här:
Salta fisken.
Blanda alla ingredienser till såsen utom sockret och koka upp.
Sjud på svag värme tills löken är genomskinlig men inte överkokt.
Smaka av med socker.
Hetta upp matolja i en stekpanna och stek fisken cirka 2 minuter/sida.
Häll över såsen.
Servera med gult ris.
Gult ris:
Blanda ris, kryddor, vatten och salt.
Koka på svag värme under lock cirka 20 minuter.
Häll upp riset i ett durkslag och spola under rinnande vatten.
Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt russin, matfett samt en nypa socker.
Låt ånga upp under omrörning.