Foodish

Bakad kolja med potatis- & palsternacksstomp

Av Maria - 2024-06-28 20:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

500 g koljafilé

Smör till formen

Salt

Svartpeppar

500 g potatis

300 g palsternacka

½ st citron

2 msk olivolja

Salt

Svartpeppar

200 g morötter

1 st rädisor, i strut

1 tsk vitvinsvinäger


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Portionera fisken och lägg i en smörad form.

Salta och peppra.

Sätt in i ugnen i ca 15 min.
Skala potatis och palsternacka, skär ner och lägg i en kastrull.

Häll på vatten och koka tills dem är mjuka.

Häll av vattnet, pressa i citronen, häll i olivoljan och stöt sedan med en visp.

Salta och peppra.
Skala och hyvla morötterna, skölj rädisorna.

Skvätt över lite vinäger.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards