Foodish

Varmrökt lax med gurksallad

Av Maria - 2024-07-04 08:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 10-15 minuter


Ingredienser:

800 g varmrökt lax

 

Gurksallad:

½ dm stor, grovriven gurka
1½ dl gräddfil
½ dl lättmajonnäs
pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad gräslök eller dill
1 krm salt
½ krm peppar
800 g kokt potatis
250 g kokta sockerärtor

 

Gör så här:

Värm eventuellt fisken i ugnen i 200°, 10-15 minuter.

Lägg den rivna gurkan på ett hushållspapper så att det mesta av gurksaften sugs upp.

Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök och färska örter.

Smaka av med salt och peppar.

Rör ner gurkan.

Bena ur fisken och ta bort skinnet.

Servera den med sallad, potatis och sockerärter. 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards