Foodish

Vitt formbröd på vatten

Av Maria - 2024-07-06 08:15

Antal: 2 bröd

Ugn: 200-225 grader, ca 25 minuter

Jäsning: dubbel storlek


Ingredienser:
50 g jäst

5 dl vatten

50-100 g smör eller margarin

1 tsk salt

ca 12 dl (ca 720 g) vetemjöl


Gör så här:

Smula jästen i degbunken.

Smält matfettet, häll i vattnet och värm till 37 grader.

Häll över jästen och rör om tills den löst sig.

Tillsätt salt och arbeta in mjölet tills degen är blank och smidig.

Dela degen och lägg i smorda formar att jäsa till dubbel storlek.


Pricka bröden, grädda i 200-225 grader, ca 25 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards