Antal: 1 rulltårta
Ugn: 250 grader, 5-7 minuter
Ingredienser:
4 gulor
1½ dl socker
4 msk potatismjöl
4 vitor
2-3 msk kakao
Smörkräm:
1 dl socker
3 msk vatten
3 gulor
150 g smör eller margarin
Gör så här:
Vispa gulor och socker ljust och poröst.
Rör ner kakaon.
Tillsätt mjöl och sist de till hårt skum slagna vitorna.
Grädda smeten i en långpanna ca 30*40 cm klädd med bakplåtspapper i 250 grader i 5-7 minuter.
Till smörkrämen blandas socker och vatten och får sjuda tills en droppe håller trådprovet (trådar sig mellan fingrarna).
Slå då lagen över de uppvispade gulorna.
Rör sedan klickvis ner smöret.
Skulle krämen skära sig, tillsätt 1 msk hett smör under kraftig vispning.
Stjälp upp kakan på sockrat papper och låt svalna under långpannan.
Bred över det mesta av smörkrämen och rulla ihop kakan.
Resten av krämen breds på rullen, som sist strös med flisad, rostad mandel.