Foodish

Ugnsbakad torsk med mild tapenade & kvisttomater

Av Maria - 2024-07-21 08:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 175 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

600 g torskfilé
1 tsk salt
½ citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
1½ dl urkärnad kalamataoliv, grovhackade
1 dl färsk persilja, hackad
1 dl olivolja
250 g körsbärstomat på kvist

 

Till servering:

1 kg potatis

 

Gör så här:

Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Salta fisken och lägg i en ugnsform.

Riv över citronskalet och pressa ut saften.

Vänd runt oliver och persilja med olivolja.

Skeda olivröran över fisken och toppa med tomaterna.

Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

Pressa potatisen och servera direkt med fisken.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards