Foodish

Ugnsbakad kummel med rotfruktsstomp

Av Maria - 2024-07-28 08:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 175 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

700 g kummelfilé med skinnet kvar

Salt

Malen svartpeppar


Rotfruktsstomp:

4 morötter

4 palsternackor

100 g rotselleri eller 2 potatisar

2 msk smör

Salt

Malen vitpeppar


Till servering:
60 g smör

4 msk riven färsk pepparrot

Dill

4 limeklyftor


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär fisken i fyra bitar.

Lägg bitarna med skinnet uppåt.

Salta och peppra.

Sätt in fisken i ugnen i ca 15 minuter, den ska ha innetemperatur på 52-54 grader när den är klar.


Rotfruktsstomp:
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.

Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.

Häll av vattnet.

Mixa allt grovt, tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.


Lägg rotfruktsstompet på ett fat, lägg på fisken.

Skira smöret och häll över.

Strö över riven pepparrot.

Garnera med dill och lime.

Servera messmörs- & gräslökssås till.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards