Antal: 16 stycken
Ugn: 200 grader ca 10-12 minuter
Jästid: 30 minuter + 1 timma
Ingredienser:
1 torrjäst för söta degar
2 påsar saffran (2x15 g)
4 dl vatten
12-13 dl vetemjöl special
2 dl socker
150 g smör eller margarin
1½ tsk salt
Fyllning:
50 g farinsocker
100 g smör
100 g mandelmassa, riven
50 g marsanvaniljsås, Ekströms färdiga
Gör så här:
Blanda torrjästen i mjölet.
Tillsätt övriga ingredienser.
Blanda i hushållsassistent eller med elvisp med degkrokar ca 5-6 minuter.
Låt degen jäsa i bunken under duk i ca 30 minuter.
Dela degen i 16 bitar.
Forma runda bullar.
Låt dem jäsa i rumstemperatur under duk i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200°C.
Rör ihop fyllningsingredienserna till en jämn smet.
Rör upp ett ägg och pensla bullarna.
Gör ett hål i varje bulle med ett finger och fyll med smeten.
Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter.