Foodish

Knödel

Av Maria - 2024-08-14 11:45

Antal: 30 stycken

Jäsning: 45-60 minuter


Ingredienser:

4 dl mjölk
12½ dl vetemjöl
25 g torrjäst
1 tsk salt
ägg
2 dl puffat rostat ris

 

Gör så här:

Värm mjölken till 45°C.

Blanda mjöl, torrjäst och salt och rör ner det i mjölken tillsammans med ägg och rostat ris.

Degen blir ganska lös.

Täck över och låt den jäsa 45-60 minuter.


Dela degen i mindre delar.

Forma knubbiga rullar.

Låt dem ligga ca 10 minuter.

Koka upp rikligt med vatten (utan salt) i en stor gryta.

Lägg hela rullarna i det kokande vattnet.

Koka 10 minuter, vänd rullarna och koka ytterligare 10 minuter.

Ta upp knödeln och skär i skivor med en vass kniv eller osttråd.


Servering:
Ät knödeln varm till kött.

Kall knödel kan skäras i bitar och stekas i stekpanna med omelettsmet över. Saltgurka passar bra till.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards