Foodish

Skaldjurspizza (GI-mat)

Av Maria - 2024-08-16 06:30

Antal: 1 långpannepizza

Jästid: ca 20 minuter

Ugn: 250°C ca 15 minuter


Ingredienser:

Pizzadeg:

25 g jäst

1½ dl fingervarmt vatten

1 msk olivolja

1 tsk salt

4 dl dinkelfullkornsmjöl


Tomatsås:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

Olivolja

1 burk krossade tomater

1 tsk torkad basilika

Salt

Svartpeppar


Fyllning:

1 burk musslor

1 burk tonfisk i olja

200 g skalade räkor

1 burk kärnfria svarta oliver

2 hackade färska tomater

1 skivad paprika

1 paket färska haricots verts

2 paket mozzarellaost (á 125g)

2 tsk torkad oregano


Gör så här:

Pizzadegen: 

Sätt ugnen på 250°C.

Smula ned jästen i en bunke tillsammans med fingervarmt vatten.

Tillsätt olivolja, salt och 3½ dl av mjölet.

Arbeta till jämn deg som är blank och smidig.

Låt jäsa övertäckt i ca 20 minuter.


Gör under tiden tomatsåsen: 

Skala och hacka lök och vitlök fint.

Hetta upp en kastrull med olivolja.

Bryn lök och vitlök i några minuter.

Tillsätt krossade tomater och basilika.

Låt koka i ca 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Låt svalna.


Använd resten av mjölet till att baka ut pizzan och lägg den på en ugnsplåt.
Häll på tomatsåsen och toppa med väl avrunna musslor och tonfisk.
Fördela räkor, oliver, färska tomater, paprikaringar och skivade haricots verts på pizzan.
Riv mozzarellaosten grovt och bre ut över pizzan.
Strö på oregano och grädda i ugnen i ca 15 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards