Antal: 8 bitar
Ugn: 175 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
En pajform, ca 15*12 cm
4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl mandelmjölk
1/4 dl päron- och äppelsirap
1 dl grovrivet äpple
1 tsk kanel
1 msk citronsaft
Topping:
1 msk smält kokosolja
1 msk päron- och äppelsirap
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
Garnering:
Skivade äpplen
Björnbär
Gröna blad (tex basilika eller citronmeliss)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmjöl, bakpulver, mjölk och sirap.
Rör ihop äpple, kanel och saft från citron.
Rör sedan ner detta i smeten.
Häll smeten i formen och jämna till den på toppen.
Blanda smält kokosolja med sirap, kanel, kardemumma och vaniljpulver och häll över smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Låt svalna en stund på galler.
Dekorera med skivade äpplen, björnbär och gröna blad.
Servera med en klick cashewgrädde.
Smarrig äppelkaka som smakar allra bäst ljummen.
Glutenfri, mjölkfri, rik på vitamin E, magnesium och niacin.