Foodish

Kanelbullesockerkaka

Av Maria - 2024-09-04 07:00

Antal: 10-12 bitar

Ugn: 175 grader, ca 40 minuter


Ingredienser:
Sockerkaka:

100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 1 krm salt

Fyllning:
0,5 dl strösocker
0,25 dl brunt farinsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Smörj din form generöst med smör.
Börja med att göra sockerkakssmeten.
Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
Rör ner mjölken och ställ kastrullen åt sidan.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke.
Tillsätt de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. 
Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.

Börja med att hälla 1/3 av sockerkakssmeten i formen.
 
 
Strö på hälften av fyllningen på smeten, täck med ytterligare 1/3 smet, strö på resten av fyllningen och ha tillslut på resten av smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
Låt svalna innan du vänder upp kakan på ett galler eller fat.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards