Foodish

Rödspätta med anjovissmak

Av Maria - 2024-09-06 17:37

Antal: 4 portioner

Ugn: 200°C, 20 minuter


Ingredienser:

600 g rödspättafilé

10 filéer anjovis

3 dl mjölk

½ dl hackad dill

4 tomater

3 msk sesamfrö

2 msk pumpafrö

2 msk pressad citronsaft

Salt

Peppar


Grönkålssallad:

Grönkål

Strö över granatäpplen

Apelsin

Selleri


Gör så här:

Skölj och skär tomaterna i bitar.
Blanda mjölk, dill och tomater i bitar.
Vik spättafiléerna dubbla.
Lägg dem i ugnsfast form.
Salta och peppra.
Häll över mjölk, tomat och dillblandningen.
Strö över sesam- och pumpafrön.
Grädda i 200°C i 20 minuter.

Grönkålssallad: 
Använd de inre gröna bladen på grönkålen.
Lägg dem i kokhett vatten i 1 minut.
Kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten.
Hacka bladen fint.
Lägg i de övriga ingredienserna till salladen.
Servera fisken med grönkålssalladen.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards