Antal: 4 portioner
Ugn: 200°C, 20 minuter
Ingredienser:
600 g rödspättafilé
10 filéer anjovis
3 dl mjölk
½ dl hackad dill
4 tomater
3 msk sesamfrö
2 msk pumpafrö
2 msk pressad citronsaft
Salt
Peppar
Grönkålssallad:
Grönkål
Strö över granatäpplen
Apelsin
Selleri
Gör så här:
Skölj och skär tomaterna i bitar.
Blanda mjölk, dill och tomater i bitar.
Vik spättafiléerna dubbla.
Lägg dem i ugnsfast form.
Salta och peppra.
Häll över mjölk, tomat och dillblandningen.
Strö över sesam- och pumpafrön.
Grädda i 200°C i 20 minuter.
Grönkålssallad:
Använd de inre gröna bladen på grönkålen.
Lägg dem i kokhett vatten i 1 minut.
Kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten.
Hacka bladen fint.
Lägg i de övriga ingredienserna till salladen.
Servera fisken med grönkålssalladen.