Foodish

Filmjölksbröd med nötter & torkad frukt

Av Maria - 2024-09-07 15:15

Antal: 1 limpa

Ugn: 175 grader, 2 timmar


Ingredienser:

300 g valfria blandade nötter och frön, t.ex solroskärnor, pumpakärnor, hassel-, pekannötter

300 g torkade frukter, t.ex aprikoser, plommon, russin

1½ tsk salt

2 dl rågmjöl (120 g)

4 dl vetemjöl (240 g)

5 dl filmjölk

1 tsk bikarbonat

1 dl mörk sirap


Gör så här:

Hacka nötterna grovt och strimla frukterna.

Blanda nötter och frön med salt, råg- och vetemjöl.

Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten.

Rör ihop till en jämn smet.

Häll smeten i en brödform, 1½-2 liter, med bakplåtspapper i.

Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar.


Täck ev. brödet på slutet om det blir för mörkt.

Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards