Foodish

Kanelsnäckor

Av Maria - 2024-09-07 16:00

Ingredienser:

1 påse torrjäst för söta degar

5 dl mjölk

15 dl specialvetemjöl

150 g rumsvarmt smör

1 tsk salt

1 dl strösocker

1½ tsk malen kardemumma


Fyllning:

150 g mandelmassa, riven

100 g rumsvarmt smör

½ dl socker

1 msk malen kanel


Garnering:
1 ägg

Pärlsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.

Blanda jästen i mjölet.

Tillsätt salt, strösocker, kardemumma, smör och sist mjölk (40°C, lite varmare än fingervarmt).

Blanda till en slät deg och låt jäsa i 30 minuter.


Kavla till en fyrkant, 1 cm tjock.

Bred/strö fyllning, rulla ihop och skär 3 cm tjocka.

Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa i 45 minuter.


Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards