Foodish

Pitabröd

Av Maria - 2024-09-08 16:00

Antal: 8-10 stycken

 

Ingredienser:

25 g jäst

3 dl vatten

1 tsk salt

2 msk olja

2½ dl rågsikt

6-7 dl specialvetemjöl

 

Gör så här:

Smula ner jästen i en degbunke.

Värm vattnet till fingervärme (37°C).

Lös upp jästen i degspadet.

Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl.

Arbeta degen till en blank och smidig deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord.

Dela den i 8-10 jämnstora bitar.
Forma dem till släta bullar.

Låt dem jäsa under bakduk ca 20 minuter.
Kavla ut bullarna snabbt till knappt centimeter-tjocka eventuellt lite ovala kakor.


Kavla bara på en sida!


Vänd kakorna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

Grädda omedelbart mitt i ugnen i 275°C i 5-7 minuter.

Låt dem kallna under bakduk på galler.
Dessa blir lätta, luftiga bröd som är ihåliga.

Vid servering skär man en ficka i brödet och fyller det med tex kyckling, köttfärs, kryddstark tomatsås, grönsallad. m.m

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards