Foodish

Pitabröd

Av Maria - 2024-09-11 15:45

Till 10 bröd:

50 g jäst

4 dl ljummet vatten (37ºC)

1 dl ljummen mjölk (37ºC)

1 msk strösocker

2 tsk salt

2 msk olivolja

12 dl vetemjöl (720 g)

 

Gör så här:

Smula jästen i en bunke.

Häll vatten och mjölk över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt socker, salt och olivolja.

Arbeta in mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 minuter.

Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.

 

Vänd upp degen på lätt mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar.

Kavla varje bit till rundlar, ca 14 cm i diameter.

Sätt ugnen på 225ºC.

Lägg bröden två och två på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 20-25 minuter under bakduk.

 

Grädda bröden mitt i ugnen 8-10 minuter.

Låt dem svalna på galler under bakduk.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards