Foodish

Dinkelkladdkaka

Av Maria - 2024-09-12 16:15

Ingredienser:

100 g smör

200 g mörkchoklad

3 ägg

1½ dl strösocker

1½ dl dinkefullkornsmjöl

1 krm salt

 

Gör så här:

Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen.

Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.

Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.

Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.

Blanda mjöl och salt, vispa ner i smeten och vispa ihop til en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 15 minuter.

Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards