Foodish

Grahamsbröd med russin

Av Maria - 2024-09-14 14:30

Antal: 2-3 formbröd

Jästid: 10 minuter + 25 minuter

Ugn: 200 grader, ca 25 - 30 minuter


Ingredienser:

50 g jäst

7 dl mjölk

50 g smör eller margarin

1 tsk salt

1 msk rivet pomeransskal

12 dl grahamsmjöl (720 g)

5 - 6 dll vetemjöl (300 - 360 g)

1 1/2 dl russin


Gör så här:

Smält matfettet, häll på mjölken och värm till 37 grader.

Slå blandningen över den smulade jästen och rör om.

Tillsätt salt, pomeransskal, grahamsmjöl och vetemjöl blandat med russin och arbeta degen smidigt.

Låt den jäsa 10 minuter.


Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den.

Forma till 2 eller 3 längder, lägg dem i smorda formar och låt dem jäsa ca 25 minuter.


Grädda i 200 graders varm ugn ca 25 - 30 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards