Antal: 30 stycken
Jäsning: 15 minuter
Ugn: 250 grader, 5-7 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
1 tsk salt
2½ dl vatten
1 dl linfrö
1 msk dillfrö
1 msk honung
1 dl havrekli
8 dl vetemjöl (480 g)
2 dl riven västerbottenost
Gör så här:
Rör jäst och salt med ca 37 graders varmt vatten i en bunke eller köksmaskin.
Tillsätt linfrön, dillfrön, honung, havrekli, ost och nästan allt vetemjöl, spara ca 3 dl till utbakningen.
Arbeta degen 7-10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin.
Jäs under bakduk 15 minuter.
Dela degen i 30 delar.
Kavla varje del med mycket mjöl på bakbordet.
Kavla rundlar, ca 15 cm i diameter, så tunt som möjligt.
Kavla sedan med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel.
Lägg rundlarna på bakplåtspapper, 5-6 bröd på varje papper.
Sätt in en plåt i ugnen så att den blir riktigt het.
Ta ut plåten och dra över pappret med de utkavlade bröden.
Grädda 5-7 minuter.
Låt bröden svalna på galler under bakduk.