Antal: 12 portioner, normalstora formar
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl kokosflingor
¾ dl flytande margarin
1 dl mjölk
Toscasmet:
¾ dl flytandemargarin
¾ dl socker
1 ½ msk vetemjöl
1 ½ msk mjölk
Hackad mandel/mandelspån eller nötspån
Gör så här:
Börja med muffinssmeten.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i de torra ingredienserna och därefter margarin och mjölk.
Rör eller fortsätt med elvispen tills smeten är jämn.
Klicka ut i formar eller muffinsplåt. In i ugnen på 225°C ca 8-10 minuter eller tills de är nästan klara.
Under tiden muffinsen står i ugnen gör toscasmeten.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm försiktigt tills allt blandar sig och tjocknar något.
Bör ej koka.
Ta ut muffinsen och bred massan över.
Sätt tillbaka in i ugnen och låt bli klara ca 5 minuter eller tills de fått fin färg.
Ta ut och låt svalna utan bakduk.
Om man vill kan man smaksätta muffinsen med kardemumma eller chokladbitar, eller helt naturella utan kokos.