Antal: 4st
Första steget - fördegen:
15 g rumstempererat vatten
ca 100 g majsmjöl
ca 200 g vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt mjölet.
Rör ihop och låt jäsa i 1 timma.
Andra steget:
20 g nyponmjöl (finns i hälsobutiker och välsorterade livsmedelsbutiker)
10 g salt
0,5 dl rapsolja + lite extra till inoljning
0,5 dl honung
ca 300 g vetemjöl
Blanda fördegen med övriga ingredienser.
Knåda väl.
Häll rapsolja i en bunke och lägg i den färdigknådade degen.
Olja in degen runt om och låt jäsa i 30 minuter.
Forma fyra bullar av degen och doppa varje bulle i majsmjöl.
Lägg dem på smord bakplåt och jäs till dubbelstorlek.
Grädda bröden i 200° i 10-15 minuter.
Låt dem svalna på galler.