Foodish

Majsbröd

Av Maria - 2024-09-29 15:45

Antal: 4st

 

Första steget - fördegen:

15 g rumstempererat vatten

ca 100 g majsmjöl

ca 200 g vetemjöl

 

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt mjölet.

Rör ihop och låt jäsa i 1 timma.

 

Andra steget:

20 g nyponmjöl (finns i hälsobutiker och välsorterade livsmedelsbutiker)

10 g salt

0,5 dl rapsolja + lite extra till inoljning

0,5 dl honung

ca 300 g vetemjöl

 

Blanda fördegen med övriga ingredienser.

Knåda väl.

Häll rapsolja i en bunke och lägg i den färdigknådade degen.

Olja in degen runt om och låt jäsa i 30 minuter.

 

Forma fyra bullar av degen och doppa varje bulle i majsmjöl.

Lägg dem på smord bakplåt och jäs till dubbelstorlek.

 

Grädda bröden i 200° i 10-15 minuter.

Låt dem svalna på galler.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards