Foodish

Örtwallenbergare med ljummen sparrispotatissallad

Av Maria - 2024-10-01 15:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400 g lammfärs

2 dl vispgrädde

4 äggulor

½ dl hackade färska örter

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk smör


Ljummen sparrispotatissallad:

3/4 kg sparris- eller delikatesspotatis

300 g färsk grön sparris

250 g körsbärstomater

4 msk smör-& rapsolja

2 tsk fransk senap

½ tsk salt, gärna gourmetsalt

1 krm svartpeppar

2 msk grovhackad gräslök


Gör så här:

Se till att färs, grädde och ägg är riktigt kalla.

Blanda färsen med grädden, lite i taget.

Arbeta in äggulorna, en och en.

Smaksätt med färska örter, salt och peppar.

Forma färsen till 8 biffar på ett vattensköljt skärbräde.

Stek biffarna i smör i en stekpanna 2-3 minuter på varje sida.

Skala och koka potatisen.

Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 minuter.

Dela tomaterna i halvor.

Vispa ihop smör- & rapsolja, senap, salt och peppar.

Dela potatisen i bitar.

Blanda med dressing, sparris, tomater och gräslök strax före servering.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards