Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g lammfärs
2 dl vispgrädde
4 äggulor
½ dl hackade färska örter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Ljummen sparrispotatissallad:
3/4 kg sparris- eller delikatesspotatis
300 g färsk grön sparris
250 g körsbärstomater
4 msk smör-& rapsolja
2 tsk fransk senap
½ tsk salt, gärna gourmetsalt
1 krm svartpeppar
2 msk grovhackad gräslök
Gör så här:
Se till att färs, grädde och ägg är riktigt kalla.
Blanda färsen med grädden, lite i taget.
Arbeta in äggulorna, en och en.
Smaksätt med färska örter, salt och peppar.
Forma färsen till 8 biffar på ett vattensköljt skärbräde.
Stek biffarna i smör i en stekpanna 2-3 minuter på varje sida.
Skala och koka potatisen.
Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Dela tomaterna i halvor.
Vispa ihop smör- & rapsolja, senap, salt och peppar.
Dela potatisen i bitar.
Blanda med dressing, sparris, tomater och gräslök strax före servering.