Foodish

Amerikansk chokladkaka

Av Maria - 2024-10-02 15:00

Antal: 10-12 portioner

Ugn: 175 grader, ca 50 minuter


Ingredienser:

125 g mörk choklad + 125 g mörk choklad
100 g osaltat smör
5 smulade digestivekex
3½ dl vetemjöl
4 dl Rörsocker Strö
1 tsk bikarbonat
3 dl filmjölk
4 ägg
100 g valnötskärnor

Till formen:
smör
skorpsmulor

Garnering:
Florsocker

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Smöra och bröa en stor, rund kakform.
Smält smöret i en kastrull.

Tillsätt kexsmulorna och låt svalna.
Smält 125 g mörk choklad tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull under omrörning.
Hacka övriga 125 g mörk choklad samt valnötterna.
Blanda rörsocker, bikarbonat, mjöl, filmjölk, ägg och den smälta chokladen i en bunke och vispa till en slät smet.
Blanda valnöts- och chokladhacket med kexsmulorna.
Häll kaksmeten i formen och häll därefter över smulblandningen som sjunker ner i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter.

Pudra över florsocker vid serveringen.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards