Antal: 10-12 portioner
Ugn: 175 grader, ca 50 minuter
Ingredienser:
125 g mörk choklad + 125 g mörk choklad
100 g osaltat smör
5 smulade digestivekex
3½ dl vetemjöl
4 dl Rörsocker Strö
1 tsk bikarbonat
3 dl filmjölk
4 ägg
100 g valnötskärnor
Till formen:
smör
skorpsmulor
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smöra och bröa en stor, rund kakform.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt kexsmulorna och låt svalna.
Smält 125 g mörk choklad tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull under omrörning.
Hacka övriga 125 g mörk choklad samt valnötterna.
Blanda rörsocker, bikarbonat, mjöl, filmjölk, ägg och den smälta chokladen i en bunke och vispa till en slät smet.
Blanda valnöts- och chokladhacket med kexsmulorna.
Häll kaksmeten i formen och häll därefter över smulblandningen som sjunker ner i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter.
Pudra över florsocker vid serveringen.