Foodish

Rågkusar

Av Maria - 2024-10-02 11:15

Antal: 24 bröd

Jäsning: ca 1 timme + ca 40 minuter

Ugn: 200 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

50 g jäst

7 dl vatten

1 dl majsolja

½ msk mald fänkål

½ msk mald kummin

½ msk salt

1 liter (550 g) grovt rågmjöl

5 dl (300 g) fullkornsdinkel eller grahamsmjöl

ca 8 dl (480 g) vetemjöl


Garnering:
Rågflingor


Gör så här:

Smula jästen i en bunke.

Värm vattnet till fingervärme, 37 grader.

Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp.

Tillsätt oljan.

Blanda ner fänkål och kummin i degvätskan och tillsätt salt och det mesta av mjölet, spara lite vetemjöl till utbakningen.

Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.


Ta upp degen på mjölad arbetsbänk.

Kavla ut degen till långpannestorlek.

Lägg den på bakplåtspapper i en långpanna och skåra 24 bitar med en vass kniv.

Låt brödet jäsa övertäckt ca 40 minuter.


Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 minuter.

Låt kallna på galler.

Skär i bitar och frys in det som inte äts upp samma dag.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards