Foodish

Vaniljscones

Av Maria - 2024-10-11 11:30

Antal: 12 scones

Ugn: 250 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:
½ vaniljstång

8 dl (480 g) vetemjöl

½ tsk salt

1½ msk bakpulver

100 g smör

4 dl filmjölk


Garnering:

1 msk strösocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Snitta och skrapa ut fröna ur vaniljstången.

Blanda fröna med mjöl, salt och bakpulver.

Tillsätt små bitar av smöret och nyp ihop till en smulig deg.

Blanda snabbt i filmjölken.

Dela degen i 12 delar.

Forma dem till små bullar.

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

Strö lite socker över varje scones.

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Låt svalna på galler.


De här fluffiga sconesen är allra godast nybakade, men de håller sig saftiga till dagen efter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards