Foodish

Frukostfranska

Av Maria - 2024-10-18 09:30

Antal: ca 25 stycken

Jäsning: dubbel storlek + ca 40 minuter

Ugn: 225 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

25 g jäst

5 dl rumsvarm lättfil

50 g margarin eller 3 msk olja

2 tsk salt

2 tsk anis, fänkål eller kummin

1 ägg

14 dl (700 g) matbrödsmjöl 4 sädesslag


Gör så här:

Rör ut den smulade jästen med lite av filen, tillsätt resten fil, salt och annan krydda, uppvispat ägg, matfett och mjöl.

Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa till dubbel storlek.


Ta upp degen på bakbordet, arbeta den hastigt och lätt.

Rulla ut den i längder och dela i ca 25 bitar.

Rulla dessa till runda bullar, runda eller ovala.

Sätt på lätt smorda plåtar och låt jäsa ca 40 minuter tills bullarna är höga och lätta.


Grädda i 225 grader ca 10 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards