Antal: ca 25 stycken
Jäsning: dubbel storlek + ca 40 minuter
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl rumsvarm lättfil
50 g margarin eller 3 msk olja
2 tsk salt
2 tsk anis, fänkål eller kummin
1 ägg
14 dl (700 g) matbrödsmjöl 4 sädesslag
Gör så här:
Rör ut den smulade jästen med lite av filen, tillsätt resten fil, salt och annan krydda, uppvispat ägg, matfett och mjöl.
Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa till dubbel storlek.
Ta upp degen på bakbordet, arbeta den hastigt och lätt.
Rulla ut den i längder och dela i ca 25 bitar.
Rulla dessa till runda bullar, runda eller ovala.
Sätt på lätt smorda plåtar och låt jäsa ca 40 minuter tills bullarna är höga och lätta.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter.