Foodish

Ljummen primörsallad med ägg & ångad lax

Av Maria - 2024-10-19 08:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g laxfilé
1 tsk salt
400 g delikatess potatis
ägg
250 g grön sparris
100 g morot
avokador
10 rädisor
½ dl färsk persilja
½ dl gräslök

 

Dressing:

50 g smör
½ dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
Salt

Peppar

 

Gör så här:

Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten.

Koka äggen 5 min för en krämig gula.

Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.

Ansa och dela sparrisen i fyra delar.

Skala och skär tunna stavar av morötterna.

Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.

Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock.

Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna.

Varva alla grönsaker, potatis (ev bruten i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.


Dressing:
Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt.

Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger.

Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards