Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g laxfilé
1 tsk salt
400 g delikatess potatis
4 ägg
250 g grön sparris
100 g morot
2 avokador
10 rädisor
½ dl färsk persilja
½ dl gräslök
50 g smör
½ dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten.
Koka äggen 5 min för en krämig gula.
Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.
Ansa och dela sparrisen i fyra delar.
Skala och skär tunna stavar av morötterna.
Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.
Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock.
Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna.
Varva alla grönsaker, potatis (ev bruten i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.
Dressing:
Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger.
Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.