Foodish

Amerikanska kuvertbröd

Av Maria - 2024-10-19 09:30

Antal: ca 25 stycken

Jäsning: dubbel storlek + jäsa upp väl

Ugn: 250 grader, 15-18 minuter


Ingredienser:

50 g jäst

5 dl mjölk

150 g smör eller margarin

1 tsk salt

ca 14 dl (840 g) vetemjöl


Gör så här:
Smula jästen i degbunke, smält margarinet, slå på mjölken och värm till fingervarmt.

Slå detta över jäst och salt i degbunken, blanda om och tillsätt mjölet.

Arbeta degen smidig och låt den jäsa till dubbel storlek.


Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den.

Dela degen mitt itu, rulla ut varje del till en längd och dela denna i 12 bitar.

Forma bitarna till långa ovala bullar - ungefär stora som korvbröd - och lägg bullarna tätt intill varandra i längder på lätt smord långpanna.

Sikta lite vetemjöl över och låt bullarna jäsa upp väl.


Grädda i 250 grader 15-18 minuter.

Bryt brödet i portionsbitar när det kallnat.


Serveras till:
Redda soppor av olika slag.

Klyvna, bredda med gräslökssmör - gott till tomatsoppa.

Klyvna bredda med senapssmaksatt smör med finhackad rökt skinka - till buljong eller äggröra.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards