Antal: 20 stycken
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Botten:
200 g sötmandel
3 dl Florsocker
2 äggvitor
Kräm:
150 g smör
1½ dl Mörkt Muscovadorörsocker
1 msk kakao
2 äggulor
Glasyr:
150 g choklad, ljus eller mörk, av hög kvalitet
2 msk kokosfett eller 1 msk olja
Gör så här:
Mal mandeln.
Blanda mandel och florsocker.
Tillsätt vitorna och arbeta samman till en slät smet.
Skeda upp smeten i småkaksformar.
Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter.
Låt kallna.
Rör smör och muscovadorörsocker smidigt.
Sikta ner kakaon och rör i äggulorna.
Fördela fyllningen på bottnarna.
Sätt in kakorna i frysen i 30 minuter.
Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad.
Doppa krämen på kakorna i den smälta chokladen.
Ställ i kylskåp för att stelna.
Förvaras i kylskåp.