Foodish

Havreflarn

Av Maria - 2024-10-22 16:15

Antal: 30 kakor

Ugn: 200 grader, ca 5 minuter


Ingredienser:
75 g smör eller margarin

1 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 dl socker

2 msk grädde

2 msk mörk sirap

1/4 tsk bakpulver


Gör så här:

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.

Ta smöret från värmen och tillsätt havregryn, vetemjöl, socker, grädde, sirap och bakpulver.

Rör om väl.

Smörj plåtar och klicka ut ungefär 2 tsk smet till varje kaka.

Smeten flyter ut, så lägg inte för många klickar på varje plåt.

Grädda i 200 graders ugnsvärme, på nedersta falsen, ca 5 minuter så att kakorna får fin gyllenbrun färg.

Lossa kakorna från plåtarna och låt dem kallna till platta kakor eller över en käpp eller kavel till böjda kakor.


Tips!

Låt kakorna kallna på plåten.

Pensla dem på halva ovansidan med smält god, mörk choklad eller ringla smält choklad i ett mönster ovanpå kakorna.

Förvara dem kallt mellan smörpapper.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards