Antal: ca 60 stycken
Ugn: 175 grader
Ingredienser:
2 ägg
3 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g smält smör eller margarin
Glasyr:
2 hg florsocker
1 msk kakao
5 msk starkt kaffe
25 g smält smör eller margarin
Garnering:
Valnötskärnor
Gör så här:
Rör ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och tillsätt blandningen.
Rör sist i det avsvalnade matfettet.
Bred ut smeten i smord liten långpanna ca 20*30 cm och grädda kakan i ca 175 graders värme mitt i ugnen.
Låt kakan svalna litet och bred över glasyren.
Garnera med valnötskärnor.
Låt glasyren stelna och skär kakan i fyrkantiga bitar.