Foodish

Chokladtosca

Av Maria - 2024-10-25 11:45

Antal: ca 30 stycken

Ugn: 200 grader + 225 grader


Ingredienser:
2 ägg

1½ dl strösocker

1½ dl vetemjöl

125 g smör eller margarin (smält och avsvalnat)

Chokladplattor


Toscasmet:

75 g smör

1 dl socker

4 msk mjölk

1 msk vetemjöl

1 1/4 dl sötmandel (skållad och flagad eller hackad)


Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.

Tillsätt mjölet och smöret och häll smeten i en smord liten långpanna, 25*40 cm.

Halvgrädda kakan i 200 grader.


Lägg chokladplattor på den halvgräddade kakan.

Antingen kan man ta färdiga från ask eller flisa blockchoklad över kakan.


Till toscasmeten blandas smör, socker, mjölk och vetemjöl i en kastrull och får under omrörning sjuda upp.

Tillsätt mandeln och bred ut smeten över chokladplattorna.

Grädda tills ytan fått vacker färg (225 grader).

Skär kakan i rutor då den svalnat.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards