Foodish

Pitabröd

Av Maria - 2024-10-25 08:00

Antal: 20 stycken

Jästid: 2 timmar + 10 minuter

Ugn: 275°C, ca 7 minuter


Ingredienser:

25 g jäst

6 dl vatten, fingervarmt ca 37°C

1 msk krossade linfrön

2 msk vetegroddar

2 msk rapsolja

1 tsk hel spiskummin

1 tsk salt

ca 15 dl dinkelsikt


Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke.
Häll över det ljumma vattnet under omrörning.
Tillsätt linfrön, vetegroddar, olja, spiskummin, salt och 14 dl av mjölet och rör om.
Degen skall vara kladdig när man bakar med dinkel.
Arbeta till en smidig deg och lås jäsa i bunken under en bakduk i ca 2 timmar.


Sätt ugnen på 275°C.
Dela degen i två delar.
Knåda varje degbit och arbeta in det resterande mjölet.
Forma degen till en rulle och skär 10 bitar varje rulle.
Forma bitarna till runda bollar och lägg på en smord ugnsplåt.
Rulla med händerna varje bit till en rund boll.
Låt jäsa under bakduk i 10 minuter.


Kavla ut varje boll till en platta som blir ca 1 cm hög.
Lägg tillbaka degplattorna på plåten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter eller tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler innan du skär av toppen och fyller dem.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards