Foodish

Jitterburgare

Av Maria - 2024-10-26 12:30

Antal: 50 stycken

Vila: 30-60 minuter i kylskåp + tills de blir kalla

Ugn: 175 grader, 12-15 minuter


Ingredienser:
ca 4½ dl vetemjöl

1 dl socker

200 g margarin eller smör


Fyllning:

2 äggvitor

4 msk socker


Gör så här:

Blanda mjölet, sockret och matfettet till en deg, gärna i en matberedare.

Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåp 30-60 minuter.


Vispa äggvitorna till hårt skum.

Tillsätt sockret under vispning.

Dela degen i 2 delar.

Kavla ut varje del till en rektangulär kaka ca 16*30 cm.

Bred på fyllningen.

Rulla ihop degen som en rulltårta.

Låt rullarna stå kallt tills de blivit riktigt kalla.


Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor.

Lägg dem på bakplåtspapper.


Gräddning:
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, 12-15 minuter.

Låt dem kallna på galler.


Förvaring:
I burk ca 1 vecka.

I frys ca 3 månader.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards