Ugn: 175 grader, ca 10 minuter
Vila: minst 30 minuter
Ingredienser:
1 dl socker
200 g smör
4½ dl mjöl
1 äggula (kan uteslutas)
½ dl sirap
Ca 1 msk ingefära, beroende på styrka
Fyllning:
175-200 g philadelphiaost
½-1 citron, saft
2-3 msk florsocker
Gör så här:
Hacka smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna och äggulan.
Blanda mördegen snabbt med sirap och ingefära.
Smaka av degen - vilken styrka ingefärssmaken ska ha är individuell.
Kavla ut degen och tryck med hjälp av en rund form eller ett glas ut kakor.
Lägg dem på en plåt.
Låt dem vila kallt övertäckta med plast i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått lite färg.
Låt dem svalna på galler.
Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Lägg en klick philadelphiakräm mellan två kalla kakor och tryck till.