Foodish

Fikon- & kanelmuffins

Av Maria - 2024-10-27 13:45

Antal: 12 stycken

Ugn: 175 grader, 16-20 minuter


Ingredienser:

5 dl vetemjöl, 300 g

3 tsk bakpulver

1 1/4 dl strösocker

1 tsk vaniljpulver

1 ägg

2½ dl vispgrädde

1 dl mjölk

3/4 dl solrosolja

2 msk honung

8 torkade fikon

2-2 tsk mald kanel


Garnering:
3 msk strösocker

1 msk mald kanel


Dessutom behövs:

12 större muffinsformar


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och vaniljpulver i en bunke och ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk i en annan bunke.

Tillsätt olja och honung.

Rör ner mjölblandningen och vispa ihop till en jämn smet.

Skär fikonen i mindre bitar och vänd ner dem och kanelen i smeten.

Ställ ut formarna på en plåt och fördela smeten i dem upp till 2/3-delar.

Blanda socker och kanel och strö över.

Grädda mitt i ugnen 16-20 minuter.

Låt svalna på galler.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards