Foodish

Körsbärssylt

Av Maria - 2024-10-30 08:30

Mängd: 1 liter


Ingredienser:

2 liter körsbär eller moreller
½ dl vatten
8 dl socker, efter smak
1 krm natriumbensoat

 

Gör så här:

Rensa och skölj bären.

Tag ur kärnorna med en körsbärsurkärnare eller ett utvikt gem.

Vik upp den inre öglan så att gemet ser ut som ett S.

Stick in gemet i skafthålet och drag ut kärnan.

Lägg bär, vatten och socker i en gryta.

Lägg kärnorna i ett nät och låt de ligga i utan att blandas med resten.

Hetta upp långsamt och sjud tills bären fylls av lag och sjunker ner i sylten, ca 15 minuter.

Tillsätt ev natriumbensoat, utrört i lite av sylten.

Ös upp sylten i rena varma glasburkar, ända upp till kanten.

Sätt genast på lock.

Förvara svalt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards