Antal: 12 stycken
Ugn: 175 grader, 18-20 minuter
Ingredienser:
5 dl vetemjöl, 300 g
3 tsk bakpulver
1 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
2½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
3/4 dl solrosolja
2 msk honung
125 g blåbär, färska eller frysta
1 dl havregryn
Garnering:
2 msk rörsocker
Dessutom behövs:
1 muffinsplåt
Bakplåtspapper
Snöre
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och vaniljpulver i en bunke och ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk i en annan bunke.
Tillsätt olja och honung.
Rör ner mjölblandningen och vispa ihop till en jämn smet.
Vänd ner blåbär och havregryn.
Klä hålen i muffinsplåten med bakplåtspapper.
Fördela fyllningen däri upp till 2/3-delar.
Strö över lite rörsocker och grädda mitt i ugnen 18-20 minuter.
Ta ut muffinsen ur plåten och låt dem svalna.
Knyt ett litet snöre om varje före servering.