Foodish

Domprostgårdens äppelrutor

Av Maria - 2024-11-05 20:30

Antal: beror på storleken av kakorna

Ugn: 200°C, 15 + 20 minuter


Ingredienser:

Botten:

5 dl vetemjöl

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

300 g rumsvarmt smör


Äppelsmet:

4 ägg

3 dl strösocker

4 dl vetemjöl

6-8 äpplen (gärna röda)

100 g kallt smör

1 påse mandelflagor


Gör så här:

Botten: 

Blanda eller mixa mjöl, socker och vaniljsocker med det mjuka smöret till en deg.
Platta ut den i en långpanna.
Grädda botten i 200°C i ungefär en kvart.


Äppelsmeten: 

Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt, blanda i mjölet och fördela smeten på den förgräddade bottnen och stoppa i tätt med tunna oskalade äppelklyftor.
Hyvla över smöret tunt med osthyvel.
Strö på flagad mandel.
Grädda i 200°C i ungefär 20 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards