Foodish

Äppelmos

Av Maria - 2024-11-24 16:30

Ingredienser:

1 kg urkärnade äpplen
2-3 dl Strösocker
2/3 dl vatten
pressad saft av 1½ citron

 

Gör så här:

Skala, klyfta och kärna ur äpplena.

Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och häll över vatten och citronsaft. 

Koka upp på svag värme, skumma och låt äpplena sjuda i cirka 20 minuter.

Rör om då och då.

Vispa äpplena för hand till mos.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar och förslut.


Förvara kallt.


Tips:
Eftersom detta recept inte innehåller konserveringsmedel bör du frysa in det som blir över.

Lägg äppelmoset i små burkar så att du lätt kan ta ut en liten portion åt gången. 


Tips
Mängden socker i detta recept beror på hur söta äpplena är som du använder.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards