Antal: 4 stycken
Jäsning: 30 minuter + 30 minuter
Ugn: 250 grader, 12-15 minuter
Ingredienser:
6 dl vatten
1 finriven rödbeta
50 gr torrjäst
1/2 dl olja
1 tesked salt
12 dl vetemjöl
Gör så här:
Blanda vatten med torrjästen, vattnet ska vara minst 37 grader men inte mer än 40.
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt riven rödbeta, olja, salt och socker.
Om du inte vill ha bitar av rödbetan i baguetten utan bara vill att den ska få lite färg så kan du sila av bitarna i sil, vill du ha mycket färg låt bitarna var kvar.
Sikta sedan ner mjölet i blandningen lite i taget och använd en elvisp med degpinnar för att arbeta ihop till en härlig fin deg.
Låt degen jäsa i 30 minuter och dela sedan degen i fyra bitar.
Drag ut bitarna och forma dem till baguetter, gör några snitt i baguetterna och låt dessa jäsa 30 minuter under bakduk.
Grädda sedan i ugnen, 250 grader, i ca 12-15 minuter.