Antal: 2 portioner
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
4 dl frysta räkor
6 pannkakor
2 morötter
1 kvarts litet vitkålshuvud
1 halv purjolök
2 vitlöksklyftor
valfri mängd sötsur sås på flaska
1 dl riven ost
Pannkakssmet:
5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 ägg
1 nypa salt
Gör så här:
Blanda först pannkaksmeten och stek upp tunna pannkakor i en stekpanna.
Strimla morötterna , purjolök och vitkålen tunt och fint och stek upp detta med 2 pressade vitlöksklyftor i en panna.
Tillsätt räkorna i pannan och fyll på en rejäl skvätt sötsur sås.
När räkorna har tinat upp så är det dags att lägga räkblandningen i pannkakorna.
Lägg en liten klick räkblandning i varje pannkaka och skvätt ytterligare några droppar sötsur sås rulla ihop och lägg dem i en ugnsform.
Strö riven ost över crêpesen och låt stå i ugnen i 200 grader tills osten smält och fått fin färg.
Den här rätten är perfekt att göra om du får pannkakor över.