Foodish

Burrata med basilikaolja & ugnsrostade tomater

Av Maria - 2024-12-25 08:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 150-160 grader, 15-20 minuter


Ingredienser:

2 burrata
150 g romanticatomater
2 msk olivolja
4 skivor surdegsbröd, delade på hälften
30-50 g smör, att steka brödet i 
svartpeppar
flingsalt

Basilikaolja:
0,5 kruka färsk basilika
0,75 dl olivolja
1 klyfta vitlök, liten eller 0,5 stor
0,5 citron, rivet skal + lite saft
salt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader eller 150 grader varmluft.
Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla olivolja över.
Salta och sätt in i ugnen för att rostas 15-20 minuter.
 
Basilikaolja:
Mixa basilikablad, olivolja, och vitlök till en grön och härlig olja.
Tillsätt citronzest, lite citronsaft och smaka av med salt.
Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör.
Dela brödskivorna på hälften och stek i omgångar på medelhög värme tills de är gyllene och krispiga.
 
Servering:
Ta fram två uppläggningsfat.
Dra isär burratan och lägg på faten.
Lägg på tomater, ringla basilikaolja över och lägg de smörstekta bröden intill.
Dra något varv med svartpepparkvarnen över, strö på lite flingsalt och toppa med finskuren basilika. Ställ fram faten och två skedar per servering.
Låt två personer dela på ett fat.
Med skedarna kan man lägga upp allt gott på bröden.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards