Måndag:
Rotfruktsgratäng:
Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex morot, potatis, rotselleri och palsternacka.
Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form.
Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna.
Blanda 2 msk ströbröd med 3 msk riven ost, fördela över gratängen.
Grädda i 225 grader ca 50 minuter.
Tisdag:
Fisksoppa med grönsaker:
Skölj och strimla 1 liten purjolök och fräs den i 1 msk smör i en kastrull.
Späd med 5 dl vatten och smula i 2 fiskbuljongtärningar.
Låt det koka upp.
Skär 400 g torskfilé i bitar och lägg dem och 1 paket sommargrönsaker, ca 250 g, i kastrullen.
Häll i 1 burk krossade tomater och låt soppan koka på svag värme tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5 minuter.
Servera med sprödvarmt bröd.
Onsdag:
Pastapytt:
Koka pastan och tina ca 2 dl gröna ärter.
Skär 1 gul lök, 2 morötter, 1 paprika och ca 200 g kassler i små tärningar.
Börja med att fräsa lök och morötter i 2 msk smör i en panna, tillsätt paprika och kassler.
Låt allt steka några minuter.
Blanda ner 2 msk chilisås i pastan.
Krydda med salt och 1 tsk paprikapulver.
Torsdag:
Korv och vitkål i buljong:
Koka 8 dl finstrimlad vitkål i 3 dl buljong i 8-10 minuter.
Lägg ner en burk osötade ananasringar och 400 g falukorv i bitar.
Sjud några minuter.
Strö över persilja.
Fredag:
Lördag:
Söndag:
Oxfärsbiffar special:
Blanda ca 500 g nötfärs med 1 ägg, 1 msk potatismjöl, 1 dl vatten, salt och peppar.
Forma färsen till 4 stora biffar och stek dem i smör på medelstark värme.
När de fått fin färg på undersidan vänd dem och lägg på tomatskivor och 1 hyvlad ostskiva på varje biff.
Lägg lock på stekpannan och stek biffarna färdiga.
Servera med kokt potatis.