Foodish

Vecka 10 2025 (2) - Veckomatsedel

Av Maria - 2025-03-03 11:15

Måndag:

Rotfruktsgratäng: 

Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex morot, potatis, rotselleri och palsternacka.

Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form.

Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna.

Blanda 2 msk ströbröd med 3 msk riven ost, fördela över gratängen.

Grädda i 225 grader ca 50 minuter.


Tisdag:

Fisksoppa med grönsaker: 

Skölj och strimla 1 liten purjolök och fräs den i 1 msk smör i en kastrull.

Späd med 5 dl vatten och smula i 2 fiskbuljongtärningar.

Låt det koka upp.

Skär 400 g torskfilé i bitar och lägg dem och 1 paket sommargrönsaker, ca 250 g, i kastrullen.

Häll i 1 burk krossade tomater och låt soppan koka på svag värme tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5 minuter.

Servera med sprödvarmt bröd.


Onsdag:

Pastapytt: 

Koka pastan och tina ca 2 dl gröna ärter.

Skär 1 gul lök, 2 morötter, 1 paprika och ca 200 g kassler i små tärningar.

Börja med att fräsa lök och morötter i 2 msk smör i en panna, tillsätt paprika och kassler.

Låt allt steka några minuter.

Blanda ner 2 msk chilisås i pastan.

Krydda med salt och 1 tsk paprikapulver.


Torsdag:
Korv och vitkål i buljong: 

Koka 8 dl finstrimlad vitkål i 3 dl buljong i 8-10 minuter.

Lägg ner en burk osötade ananasringar och 400 g falukorv i bitar.

Sjud några minuter.

Strö över persilja.


Fredag:

Värmande gryta.


Lördag:

Kycklingklubbor med sallad.


Söndag:

Oxfärsbiffar special: 

Blanda ca 500 g nötfärs med 1 ägg, 1 msk potatismjöl, 1 dl vatten, salt och peppar.

Forma färsen till 4 stora biffar och stek dem i smör på medelstark värme.

När de fått fin färg på undersidan vänd dem och lägg på tomatskivor och 1 hyvlad ostskiva på varje biff.

Lägg lock på stekpannan och stek biffarna färdiga.

Servera med kokt potatis.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards