Måndag:
Korvlåda:
Varva 4 portioner kokt pasta, t.ex skruvar, med 250 g tärnad mager falukorv, 1 tärnad grön paprika och 10 cm finhackad purjolök i en smörad form.
Vispa ihop 3 ägg, 3 dl mjölk och 2 dl riven ost.
Häll blandningen över och grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Servera med strimlad kinakål blandad med krossad ananas.
Tisdag:
Pasta med mustig tomatsås:
Tärna 250 g rökt fläsk, skala och finhacka 1 gul lök.
Bryn fläsk och lök i lite smör.
Tillsätt 1 burk krossade tomater och låt såsen sjuda i ca 30 minuter.
Krydda med 3 msk finhackad basilika och lite svartpeppar.
Koka 350 g tagliatelle.
Blanda pastan med såsen och servera med lite riven parmesan eller annan smakrik ost.
Onsdag:
Torskbiff med citronsmak:
Skär 400 g torsk i bitar och smaksätt med citronpeppar, salt och 4 msk hackad dill.
Forma till biffar.
Vänd dem i lite vetemjöl och stek i smör.
Servera med potatismos och gröna ärter.
Torsdag:
Ärtsoppa:
Blötlägg 400 g gula ärter i 1½ liter vatten och 1 tsk salt över natten.
Slå sedan bort vattnet.
Koka på nytt upp 1½ liter vatten och 1 tsk salt.
Lägg i ärter, 1 tsk timjan och 2 skivade gula lökar.
Skumma bort skalen som flyter upp.
Låt soppan koka ca 1½ timme eller tills ärterna känns mjuka.
Fredag:
Tunnbrödsrulle med lax:
Bred 2 msk gravlaxsås på 4 skivor mjukt tunnbröd.
Lägg på strimlad isbergssallad, ca 1 dl på varje bröd.
Skiva 6 potatisar och fördela dessa.
Skär 8 skivor rökt lax i bitar och lägg laxbitarna på potatisen.
Rulla ihop.
Lördag:
Asiatisk gryta.
Söndag: