Foodish

Vecka 14 2025 (1) - Veckomatsedel

Av Maria - 2025-03-31 07:48

Måndag:

Varm rotfruktssallad med spekat kött


Marängsvsiss:

Varva glass, chokladsås, maränger, grädde, ev bär


Tisdag:

Hummerstjärt på rotselleribotten med krämig pastaknyte (snabb alternativ: färdig hummersoppa)


Plommonkaka:

Dela kärna ur plommon och lägg med skalet upp på färdig utrullad smördeg.

Strö över 1 dl florsocker och grädda i 20 minuter i 225 grader.

Créme fraiche med lite vanilj och stött kardemumma till.


Onsdag:

Prinskorv, äggröra och ratatouille med mycket örter.


Färsk frukt


Torsdag:
Kräftbullar:

Slå buljongen från 1 stor burk fiskbullar i en kastrull, koka upp med tomatpuré och dillfrö.

Lägg i fiskbullarna och rikligt med dill.

Servera med potatis, kräftstjälkar och sallad.


Klappkräm:

Vispa ner 1 dl mannagryn i 5 dl kokande vatten, sjud 5 minuter.

Slå i 1½ dl outspädd saft, koka upp.

Häll i gröten i en bunke, vispa den kall och pösig.


Fredag:

Smörfräst renskav, svamp och lök, pressad mandelpotatis.

Salladsskott och lingon.


Rårörda lingon och vaniljglass


Lördag:
Strimla 1 purjolök och bryn med 400 g quornfärs i olivolja.

Rör i 2 dl grovhackade gröna och svarta oliver och 5 tärnade tomater.

Salta, peppra och riv ner 100 g parmesan.

Servera med risoni och sallad.


Grapefrukt marinerad i sockerlag med finhackad, syltad ingefära och hackade hasselnötter.


Söndag:
Österrikisk gulasch och surdegsbröd


Blanda 2 dl crème fraiche, 2 dl matyoghurt, några msk koncentrerad tranbärsdryck och 200 g smält vit choklad.

Fördela i portionsglas och ställ svalt.



Köksalmanack, 2011

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards