Antal: 6 portioner
Ingredienser:
500 g kalvfärs
2 dl hasselnötter
1 dl ricottaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta, kan uteslutas
½ tsk finhackad rosmarinblad
3-4 msk smör till stekning
Till servering och garnering:
1 rosmarinkvist, plockade blad
1 sats rårörda lingon
Gör så här:
Hacka hasselnötterna fint, men spara gärna lite grovhackade nötter till garnering.
Blanda ricotta med salt, peppar och vitlök i en bunke.
Blanda finhackade rosmarinblad och nötter.
Blanda i färsen.
Forma färsen till små köttbullar.
Stek i smöret i ca 3 minuter, i tre omgångar.
Efterstek utan lock ca 5 minuter, eller tills de är genomstekta.
Strö eventuellt över sparade nötter.
Toppa med rosmarinblad.
Servera med rårörda lingon.