Foodish

Vecka 15 2025 (2) - Veckomatsedel

Av Maria - 2025-04-07 11:15

Måndag:

Fiberbulle med salami och oliver: 

Fördela tunt med smör på underdelen av 4 fiberrika bullar.

Lägg på sallad och skivor och 2 tomater.

Fyll på med 2 salamiskivor per bröd.

Skiva en knapp dl gröna oliver och fördela dem på salamin.

Lägg på andra halvan av baguetten.

Servera med sallad.


Tisdag:

Basilikapasta: 

Fräs skivor av 1 squash, 2 slantade morötter och 2 dl broccolibuketter i 1 msk olivolja tills de är nästan mjuka.

Tillsätt 4 msk hackad persilja och 1 burk musslor (200 g).

Salta och peppra.

Blanda i  4 portioner kokt pasta och droppa över citron.


Onsdag:

Foliekokt torsk med hackat ägg: 

Skär 600 g torskfilé i portionsstora bitar.

Ringla över lite flytande margarin.

Smaksätt med några droppar citron, salt och peppar.

Sätt in i ugn, 200 grader ca 15 minuter.

Hacka 1 kokt ägg och blanda det med 4 msk hackad dill.

Servera torsken med ägghacket och pressad potatis.


Torsdag:

Ugnspannkaka: 

Skär 150 g rökt skinka i tärningar, hacka 1 gul lök.

Fräs skinka och lök i lite smör.

Vispa ihop 3 ägg med 4 dl mjölk och 1 msk vetemjöl.

Lägg skinkfräset i en form.

Häll över äggstanningen och grädda i 200 grader ca 25 minuter.

Servera med tomatsallad.


Fredag:

Kassler med ananas: 

Lägg 8 skivor kassler i en smord form, smaksätt med 1 tsk mejram.

Lägg över 1 burk krossad ananas.

Skiva 2 tomater och lägg dem ovanpå ananasen.

Smaksätt med salt och peppar. Strö över 4 msk riven ost.

Sätt in i 225 grader ca 10 minuter.

Servera med ris och sallad.


Lördag:

Risotto med bacon, ärter, majs och paprika.


Söndag:
Potatisfrestelse med ansjovis och keso.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards