Måndag:
Fiberbulle med salami och oliver:
Fördela tunt med smör på underdelen av 4 fiberrika bullar.
Lägg på sallad och skivor och 2 tomater.
Fyll på med 2 salamiskivor per bröd.
Skiva en knapp dl gröna oliver och fördela dem på salamin.
Lägg på andra halvan av baguetten.
Servera med sallad.
Tisdag:
Basilikapasta:
Fräs skivor av 1 squash, 2 slantade morötter och 2 dl broccolibuketter i 1 msk olivolja tills de är nästan mjuka.
Tillsätt 4 msk hackad persilja och 1 burk musslor (200 g).
Salta och peppra.
Blanda i 4 portioner kokt pasta och droppa över citron.
Onsdag:
Foliekokt torsk med hackat ägg:
Skär 600 g torskfilé i portionsstora bitar.
Ringla över lite flytande margarin.
Smaksätt med några droppar citron, salt och peppar.
Sätt in i ugn, 200 grader ca 15 minuter.
Hacka 1 kokt ägg och blanda det med 4 msk hackad dill.
Servera torsken med ägghacket och pressad potatis.
Torsdag:
Ugnspannkaka:
Skär 150 g rökt skinka i tärningar, hacka 1 gul lök.
Fräs skinka och lök i lite smör.
Vispa ihop 3 ägg med 4 dl mjölk och 1 msk vetemjöl.
Lägg skinkfräset i en form.
Häll över äggstanningen och grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Servera med tomatsallad.
Fredag:
Kassler med ananas:
Lägg 8 skivor kassler i en smord form, smaksätt med 1 tsk mejram.
Lägg över 1 burk krossad ananas.
Skiva 2 tomater och lägg dem ovanpå ananasen.
Smaksätt med salt och peppar. Strö över 4 msk riven ost.
Sätt in i 225 grader ca 10 minuter.
Servera med ris och sallad.
Lördag:
Risotto med bacon, ärter, majs och paprika.