Foodish

Vecka 15 2025 (3) - Veckomatsedel

Av Maria - 2025-04-07 13:15

Måndag:

Pasta med grön ärtpesto: 

Mixa 3 dl kokta ärter, 1 dl riven parmesan, 1 dl olivolja och 1 dl rostade och saltade solrosfrön.

Blanda med nykokt pasta och ringla över extra olivolja.


Krämig fruktyoghurt.


Tisdag:
Rödbetor, ugnsbakade i klyftor med olja och flingsalt.

Servera på salladsbädd med getost, honung, gurka och solrosfrön.


Chokladsemla - lite kakao och florsocker i grädden och mörk chokladhack i mandelmassan.


Onsdag:

Cornflakesstekta laxnuggets, pommes frites och apelsin- och ingefärsmajo.


Mixa 4 dl frysta blandade bär, ½ dl socker och 3-4 dl crème fraiche. Fördela i glas, servera genast.


Torsdag:

Färsfyllda kåldolmar med sky, lingon och kokt potatis.


Passionsfrukt och hallon.


Fredag:

Frasiga smördegsknyten med späda skott och sallad till med avokado, sparris och blandade bönor.


Ugnsstekta bananer: 

Dela bananer på längden, lägg i ugnsform.

Pensla med lönnsirap och limesaft, stek ca 10 minuter i 225 grader.

Vispad grädde till.


Lördag:

Getost- och pestolasagne: 

Varva lasagneplattor med kokta linser, avrunnen bladspenat, béchamelsås och rikligt med smulad getost och grön pestoröra.

Sås och riven gratängost överst, ca 25 minuter i 200 grader.


Mixa 1 liter snoppade jordgubbar med 1 burk sötad kondenserad mjölk.

Frys ca 2 timmar, rör om då och då.

Servera i små bägare.


Söndag:

Flygande Jacob: 

Rensa en färdiggrillad kyckling och lägg i ugnssäker form.

Vispa grädde, blanda med chilisås och bre över kycklingen.

Fördela bananskivor och jordnötter över chiligrädden.

Gratinera ca 15 minuter i 175 grader.

Ris och sallad till.


Krustader fyllda med choklad-philadelphia, garnera med hallon.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards