Måndag:
Pasta med grön ärtpesto:
Mixa 3 dl kokta ärter, 1 dl riven parmesan, 1 dl olivolja och 1 dl rostade och saltade solrosfrön.
Blanda med nykokt pasta och ringla över extra olivolja.
Krämig fruktyoghurt.
Tisdag:
Rödbetor, ugnsbakade i klyftor med olja och flingsalt.
Servera på salladsbädd med getost, honung, gurka och solrosfrön.
Chokladsemla - lite kakao och florsocker i grädden och mörk chokladhack i mandelmassan.
Onsdag:
Cornflakesstekta laxnuggets, pommes frites och apelsin- och ingefärsmajo.
Mixa 4 dl frysta blandade bär, ½ dl socker och 3-4 dl crème fraiche. Fördela i glas, servera genast.
Torsdag:
Färsfyllda kåldolmar med sky, lingon och kokt potatis.
Passionsfrukt och hallon.
Fredag:
Frasiga smördegsknyten med späda skott och sallad till med avokado, sparris och blandade bönor.
Ugnsstekta bananer:
Dela bananer på längden, lägg i ugnsform.
Pensla med lönnsirap och limesaft, stek ca 10 minuter i 225 grader.
Vispad grädde till.
Lördag:
Getost- och pestolasagne:
Varva lasagneplattor med kokta linser, avrunnen bladspenat, béchamelsås och rikligt med smulad getost och grön pestoröra.
Sås och riven gratängost överst, ca 25 minuter i 200 grader.
Mixa 1 liter snoppade jordgubbar med 1 burk sötad kondenserad mjölk.
Frys ca 2 timmar, rör om då och då.
Servera i små bägare.
Söndag:
Flygande Jacob:
Rensa en färdiggrillad kyckling och lägg i ugnssäker form.
Vispa grädde, blanda med chilisås och bre över kycklingen.
Fördela bananskivor och jordnötter över chiligrädden.
Gratinera ca 15 minuter i 175 grader.
Ris och sallad till.
Krustader fyllda med choklad-philadelphia, garnera med hallon.